Dry needling

Kuopio, 

Dry needling eli kuivaneulaus on akupunktioneuloilla tehtävää hoitoa, jossa käsitellään kehon pehmytkudoksessa sijaitsevia triggerpisteitä. Akupunktiosta poiketen hoito perustuu länsimaiseen lääketieteeseen. Suomessa hoitomuoto on suhteellisen uusi, vaikka maailmalla erilaisia neulaushoitoja on käytetty kipujen hoidossa jo pitkään. 

Mitä on dry needling

Neulahoidolla pyritään lievittämään lihaskipuja ja rentouttamaan lihasta triggerpisteitä käsittelemällä. Triggerpisteet ovat herkistyneitä lihaksen osia, joiden kipu heijastuu usein muualle kehoon. Hoidon tavoitteena on käynnistää kehon oma paranemisprosessi ja vaikuttaa sen immuunijärjestelmään. 

Hoito toteutetaan stimuloimalla hermopäätteitä ohuilla neuloilla. Hoito on kivutonta, eikä neulan pistosta välttämättä edes tunne. Hoidon aikana käsitellään useampia triggerpisteitä ja hoito toteutetaan hieronnan yhteydessä asiakasta kuunnellen.

Dry needlingin eli kuivaneulauksen hyödyt

Kuivaneulausta voidaan käyttää erilaisten kiputilojen hoitoon, kuten niska-hartiaseudun vaivojen hoitoon, olkapää- tai kyynärpääkipuihin, alaselän vaivoihin tai jalkasärkyyn. Erityisen tehokkaana kuivaneulausta voidaan pitää hartiaseudun vaivojen, päänsäryn sekä migreenin hoidossa. 

Kuivaneulaus auttaa kehon luontaista paranemisprosessia: sillä edistetään lihasten normaalia toimintaa ja yhteistyötä. Neulaushoidon onnistuessa lihasten toiminta, voimatasot, suorituskyky ja aineenvaihdunta paranevat. Siten neulaus sopii myös erinomaisesti osaksi urheilijoiden kehonhuoltoa ja palautumista.

Miten dry needling eli kuivaneulaus ja akupunktio eroavat toisistaan? 

Molemmissa hoitomenetelmissä käytetään akupunktioneuloja, mutta ne eivät silti ole yksi ja sama asia. Kuivaneulauksessa (dry needling) hoidetaan triggerpisteitä, jotka ovat lihaksessa olevia herkistyneitä pisteitä. Akupunktiossa puolestaan keskitytään akupisteisiin, jotka sijoittuvat hermopäätteiden muodostamille radoille. Kenelle kuivaneulaus sopii?

Ennen kuivaneulauksen aloittamista on tärkeää varmistaa hoidon sopivuus ammattilaisen toimesta. Mikäli kärsit neulakammosta, syövästä, lymfaperäisestä turvotuksesta tai kehossasi on meneillään tulehdustiloja, emme voi suorittaa kuivaneulausta. 

Dry needling -palvelua tarjoavat toimpisteet paikkakunnilla

Kuopio, 

Toimisto

Satamakatu 19 B 21 Kuopio

Toimisto
Katso toimipisteen sivu

Osoite
Satamakatu 19 B 21
70100 Kuopio

Aukioloajat
Arkisin 9-19