Kuumakivihieronta

Hämeenlinna, 

Kuumakivihieronta ja monet muut kivihoidot ovat olleet iso osa itämaista lääketiedettä jo tuhansien vuosien ajan. Kuumakivihieronta laukaisee muun muassa stressiä, vähentää kehon kiputiloja ja tehostaa aineenvaihduntaa. Kuumakivihieronta onkin loistava sekä tapa rentoutua, että vähentää lihasjumeja! Kuumakivihierontaa voidaan hyvin yhdistää myös tavalliseen hierontaan.

Millaista kuumakivihieronta on? 

Kuumakivihieronnassa käytetään eri kokoisia, kuumassa vedessä (50-60c) lämmitettyjä basalttikiviä. Hieronnan tehokkuus perustuu sekä kivien lämpöön, että niillä saatavaan erilaiseen hierontatuntumaan. Erikokoisia kiviä käytetään eri lihaksiin ja erilaisilla tekniikoilla, mutta useimmiten hierottaessa käytetään yhtä kiveä hierojan molemmissa käsissä. Lämpimät kivet liukuvat iholla pehmeästi käytettävän öljyn ansiosta ja tuntuvat mukavalta lihaksistossa poistaen jännitystä ja mahdollisia kiputiloja. Myös kuumakivihierontaa voidaan toteuttaa useilla eri tavoilla ja kiviä voidaan käyttää hyödyksi myös perinteisten hierontamuotojen yhteydessä, jolloin kuumakivihieronta on rentouttavan hierontaelämyksen lisäksi tehokas hoitomuoto erilaisiin kiputiloihin. On kuitenkin myös olemassa puhtaasti rentoutumiseen suunnattua kuumakivihierontaa, jota kutsutaan usein nimellä Hot Stone hieronta.

Mitä on Hot Stone kuumakivihieronta?

Hot Stone kuumakivihieronta on perinteinen, erityisesti syvärentoutumista ja esimerkiksi stressiä ennaltaehkäisevä ja hoitava hierontamuoto joka samalla laukaisee lihasjännityksiä. Hot Stone hieronnassa käytetään apuna niin ikään lämmitettyjä basalttikiviä, joilla asiakasta hierotaan hellävaraisesti. Usein tässä rentouttavassa hoitomuodossa käytetään apuna erilaisia eteerisiä öljyjä, jotka tehostavat hieronnan vaikutusta.

Kuumakivihieronnan hyödyt

Lämpimillä kivillä hierottaessa päästään käsiksi normaalia syvemmälle lihaksistoon, ja hieronnan vaikutus ulottuukin jopa 3cm syvyyteen saakka. Kuumakivihieronnalla saadaan aikaan kokonaisvaltaisesti rentoutunut keho ja mieli, mutta lisäksi sillä voidaan lievittää kipua, lisätä sidekudosten elastisuutta, verenkiertoa sekä aineenvaihduntaa. Kuumakivihieronnalla onkin monipuoliset vaikutukset! 

Kenelle kuumakivihieronta sopii?

Kuumakivihieronnasta voi tulla nauttimaan lähes kuka tahansa! Mikäli kuitenkin kärsit jostakin alla olevista sairauksista, emme voi suositella kuumakivihierontaa sinulla. Kuumakivihierontaa emme voi suositella jos:

  • Kärsit sydämen- ja munuaisten vajaatoiminnasta tai muusta sydänsairaudesta
  • Sinulla on lääkitys, jonka sivuvaikutukset lisääntyvät lämmöstä
  • Kärsit sairaudesta, joissa kehon lämmönsietokyky ja tunto on alentunut
  • Kärsit suonikohjuista 

Kuumakivihieronta -palvelua tarjoavat toimpisteet paikkakunnilla

Hämeenlinna, 

Fit Hätilä

Viipurintie 36 Hämeenlinna

Fit Hätilä
Katso toimipisteen sivu

Osoite
Viipurintie 36
13210 Hämeenlinna

Aukioloajat
Avoinna arkisin klo 9-21