Kinesioteippaus

Helsinki, 

Jyväskylä, 

Kinesioteippaus on monipuolinen hoitomuoto, jota on käytetty tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitoon jo useita kymmeniä vuosia. Useimmiten kinesioteippausta käytetään osana fysioterapiaa. Kinesioteippaus on turvallinen ja kivuton hoitotapa, joka sopii lähes kaikille aina ammattiurheilijoista lähtien! Ammattilaiset käyttävät erilaisia teippaustekniikoita potilaasta ja hoidon tarpeesta riippuen.

Mitä on kinesioteippaus?

Kinesioteippauksessa potilaan iholle kiinnitetään tarkoitukseen suunniteltua kinesioteippiä, joka vaikuttaa ihon reseptoreihin ja sitä kautta myös esimerkiksi lihaksiin ja lihaskalvoihin. Kinesioteippaus on siis sensorinen, eli tuntoon ja aistimuksiin perustuva hoitomenetelmä. Kinesioteippausta voidaan käyttää lähes ympäri kehoa, mutta tyypillisimpiä paikkoja teippaukselle ovat olka- ja kyynärpäät, polvet, nilkat sekä selän ja lantion alue.

Yleisimmin kinesioteippausta käytetään urheiluvammojen kuntoutukseen sekä lihaskipujen ja lihassärkyjen lievittämiseen. Kinesioteippi antaa tukea ja varmistaa nivelille oikean liikeradan verenkiertoa häiritsemättä. Kinesioteippiä käytetään usein myös esimerkiksi urheiluvammojen ennaltaehkäisyssä, sillä sen avulla voidaan varmistua nivelen liikeradasta sekä välttää haitallisia ääriasentoja. Lisäksi teipin kompressiovaikutus voi myös auttaa turvotuksen lievittämisessä ja parantaa verenkiertoa.

Kinesioteipin muoto on elastinen ja se liikkuu ihon mukana. Samaa teippiä voidaan käyttää jopa 1-2 viikkoa ja sen kanssa voi myös saunoa, uida ja hikoilla.

Kinesioteippauksen hyödyt

Kinesioteippauksella voidaan tehokkaasti lievittää lihas- ja nivelkipuja, parantaa liikkuvuutta sekä varmistaa oikeanlaiset liikeradat esimerkiksi urheilusuoritusten aikana. Kinesioteippauksella voidaan halutessaan joko aktivoida tai rentouttaa lihaksia, vähentää turvotusta ja parantaa verenkiertoa.

Kenelle kinesioteippaus sopii?

Kinesioteippaus on erityisen suosittu hoitomuoto ammatti- ja aktiiviurheilijoiden keskuudessa, mutta se sopii lähes kaikille tuki- ja liikuntaelinvaivoista kärsiville!

Kinesioteippaus -palvelua tarjoavat toimpisteet paikkakunnilla

Helsinki, 

Jyväskylä, 

Fit Skatta

Kanavakatu 1 Helsinki

Open Gym Jyväskylä

Sorastajantie 1 Jyväskylä

Fit Skatta
Katso toimipisteen sivu

Osoite
Kanavakatu 1
00160 Helsinki

Aukioloajat
Arkisin 9-21

Open Gym Jyväskylä
Katso toimipisteen sivu

Osoite
Sorastajantie 1
40320 Jyväskylä

Aukioloajat
Arkisin 9-21