11.12.2017

Hieronnan avulla parempia tuloksia, suorituskykyä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia

Anna Ollikainen on CrossFit Kuopion ohjaaja ja urheilija, joka harjoittelee CrossFitiä tavoitteellisesti. Lue Annan ajatuksia siitä, miten urheilija hyötyy säännöllisestä hieronnasta ja kehonhuollosta!

Olen aina ollut tietoinen kehonhuollon merkityksestä, mutta en itse kokenut sitä niin tärkeäksi, ennen kuin opin sen kantapään kautta. Lyhyesti kerrottuna tulokset ja suorituskyky laskivat sekä tulehduksia oli jatkuvasti (hauiksen pitkän pään tulehdus, bursiitti olkapäässä ja patellajänteen kiinnityskohdan tulehdus). 

Pahimmista tulehduksista selvinneenä päätin tehdä asiaan muutoksen. Yhteistyö Fysiomekan kanssa on tuottanut tulosta, sillä tulokset ja suorituskyky ovat nousseet huimasti sekä kokonaisvaltaisesti voin paremmin kuin koskaan. 

Yksi monesta konkreettisesta esimerkistä on, kun kesällä Karjalan Kovin-kisojen jälkeen minulla oli takareidet todella jumiset ja oireet viittasivat jo hamstring syndroomaan. Kävin Fysiomekan urheiluhieronnassa säännöllisesti; keskityimme erityisesti takareisiin ja lisäksi sain ohjeita omatoimiseen kehonhuoltoon. Jo muutaman kerran jälkeen kroppa alkoi elpyä ja siitä innostuneena soudin 10 kilometrin henkilökohtaisen ennätyksen. Takareidet olivat erityisesti tuntuneet huonolta soudussa, mutta eivät enää! 

Aion todellakin jatkaa säännöllistä käymistä Fysiomekan urheiluhieronnassa, jotta kroppa pysyy kunnossa ja palaudun paremmin. Sitä kautta pystyn myös keskittymään enemmän harjoitteluun sekä saan harjoittelusta enemmän irti, kun kroppa voi hyvin. 

Säännöllinen kehonhuolto ennaltaehkäisee tulehduksia, kiputiloja ja vammoja. Monesti ihmiset hakeutuvat hoitoon vasta, kun ”vahinko” on jo tapahtunut. Siksi suosittelen säännöllistä urheiluhierontaa niin urheilijalle kuin kuntoilijallekin. Fysiomekan henkilökunta on ammattitaitoista porukkaa. Lisäksi he antavat tarvittaessa vinkkejä omatoimiseen kehonhuoltoon! 

Anna Ollikainen