20.4.2021

Mitä on ortopedinen osteopatia ja mitä osteopaatti tekee?

Tuki- ja liikuntaelinten vaivoissa voi suunnata esimerkiksi hierojan, fysioterapeutin, naprapaatin, osteopaatin tai kiropraktikon vastaanotolle. Mutta mitä eroa näillä ammattilaisilla on? Tässä artikkelissa perehdymmet arkemmin ortopediseen osteopatiaan ja osteopaatin työnkuvaan. 

Ortopedinen osteopaatti on tuki- ja liikuntaelinvaivojen asiantuntija, jolla on laaja ymmärrys ihmiskehon toiminnasta. Osteopatisessa hoidossa tärkeintä on löytää oikea syy asiakkaan vaivoihin haastattelun sekä erilaisten ortopedisten ja neurologisten testien avulla.

Osteopatinen hoito

Osteopatiassa käytetään laajaa valikoimaa erilaisia niveliin ja pehmytkudoksiin kohdistuvia manuaalisia hoitotekniikoita.

Nivelongelmissa käytetään erilaisia pehmeitä mobilisaatiotekniikoita kivun lievittämiseksi ja/tai nivelen liikelaajuuden palauttamiseksi sekä tarvittaessa niveleen tarkasti kohdistetulla impulssilla tehtävää manipulaatiota.

Pehmytkudosten hoitamisessa käytetään hierontaa, triggerpistepainantaa ja lihaskalvotekniikoita.

Asiakkaalle ohjataan myös erilaisia kuntouttavia harjoitteita, kuten liikeharjoituksia, venytyksiä ja lihaksia vahvistavia harjoitteita. Kuntouttavien harjoitteiden tavoitteen on tukea kehon omaa paranemisprosessia ja ehkäistä uusien vammojen syntymistä.

Milloin osteopaatille? 

Osteopaatti on erikoistunut tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitoon. Niitä ovat esimerkiksi selän ja niska-hartiaseudun ongelmat, lihas- ja nivelvaivat, olkapään ja polven ongelmat ja niin edelleen. Osteopatia sopii hoitomuotona kaikille näistä vaivoista kärsiville, lapsista eläkeläisiin ja urheilijoista istumatyöläisiin. 

Jos olet epävarma sinulle sopivasta hoidosta, voit aina varata ajan myös hierojiemme vastaanotolle. Ohjaamme sinut tarvittaessa eteenpäin sopivan hoidon pariin.