14.12.2022

Mitä on purentalihasten hieronta ja kenelle se sopii?

Niska-hartiavaivoja, päänsärkyä tai migreeniä? Syy saattaa löytyä purentalihaksista! 

Tiesitkö, että hampaiden narskuttelu, huonot työasennot, tietokoneen tai mobiililaitteen tuijotus tai vinossa nukkuminen voivat aiheuttaa jumeja myös muualla kehossa?

Etenkin toimisto- ja istumatyöntekijöillä niska- ja hartiaseudun jäykkyydet ja päänsärky ovat yleisiä vaivoja. Usein ensimmäisenä apua haetaan hartiahieronnasta, mutta joskus todellinen kipujen aiheuttaja löytyykin purentalihaksista.

Suu on yhteydessä koko kehon hyvinvointiin. Monet vaivat, kuten migreeni, niska-hartiaseudun kireydet, tinnitus sekä päänsärky ovat hoidettavissa purentalihasten hieronnalla. 

Miten purentalihasten hieronta toimii? 

Suun ja pään alueella tehtävä hieronta on hellävaraisempaa kuin perinteinen hieronta. Lihakset käydään läpi niin suun ulko- kuin sisäpuoleltakin. Kun kuona-aineet lähtevät liikkeelle, jumit helpottavat ja keho rentoutuu niskan, leuan ja hartioiden alueella.

Yhdessä rinta- ja kaularangan käsittelyn kanssa purentalihasten hieronnalla voidaan saada merkittävää apua niska-hartiaseudun ongelmiin.

Hieronnan lisäksi myös kotihoidolla on iso merkitys. Esimerkiksi pään nojaaminen käsiin, hampaiden yhteen pureminen, purukumin ja muiden sitkeiden ruokien jauhaminen ja narskuttelu aiheuttavat jännityksen lihaksissa. Kiinnitä näihin asioihin huomiota, jos tunnet jännitystä tai kipua pään tai suun alueella.


Kuulostavatko nämä oireet tutulta?

Fysiomekalla Topi, Pauli, Inka, Roosa-Josefina, Saku, Iida ja Harri ovat käyneet koulutuksen purentalihashierontaan. Heidän ajanvaraukseen pääset täältä!

Meiltä saat vinkit myös kotihoidon tueksi! Ota rohkeasti yhteyttä hierojaasi!


Kysy lisää purentalihasten hieronnasta:


Iida Savolainen (Kuofit) 050 494 0257
Saku Paukku (Kuopiohalli) 050 918 0007
Harri Holopainen (Kuntokeskus Pyramidi, Vuorela) 0443292330
Topi Jokitalo (Puistotori, Jyväskylä) 0401952660
Roosa-Josefina Rantanen (Kuopiohalli viikonloppuisin) 0442536119
Pauli Immonen (Kuntokeskus Pyramidi, Vuorela) 0405892445
Inka Hentunen (Sokos Hotel Puijonsarvi) 0400326034