13.1.2020

Yrityshieronta – ennaltaehkäise sairaslomia ja tue työssä jaksamista

Tuki- ja liikuntaelinsairaudet ovat suurin yksittäinen sairauslomapäivien ja työkyvyttömyyksien aiheuttaja. Silloinkin, kun vaivat eivät vaadi poissaoloa, ne heikentävät työn tehokkuutta ja työssä jaksamista. Erityisesti niska-hartiaseudun ja selän ongelmat vaikuttavat merkittävästi tuottavuuteen ja työhyvinvointiin.

Työterveyslaitoksen mukaan tuki- ja liikuntaelinvaivoille altistaa erityisesti
– fyysisesti raskas työ
– nostaminen, kantaminen, työntäminen, vetäminen ja muut selkää kuormittavat liikkeet
– hankalat, kuten kumarat työasennot
– istumatyö ja näyttöpäätetyö
– työ, jossa on paljon toistoa tai joka vaatii käsivoiman käyttöä

Työnkuvaan liittyvien fyysisten tekijöiden lisäksi oireita voi aiheuttaa myös psykososiaaliset tekijät, kuten työn stressaavuus sekä yksilölliset tekijät, kuten ikä ja elämäntavat.

Tuki- ja liikuntaelinvaivojen ennaltaehkäisy maksaa itsensä takaisin ja tuo pitkällä aikavälillä kustannussäästöjä. Sairauslomat tulevat kalliiksi – yksi sairauspäivä kustantaa OP Median mukaan keskimäärin noin 350 euroa, kun kustannuksissa huomioidaan sijaisjärjestelyt, ylityöt ja työn hidastuminen.

Ennaltaehkäise tuki- ja liikuntaelinvaivoja ja edistä työhyvinvointia hieronnalla

Paitsi työntekijällä itsellään, myös työnantajalla on vastuu työhyvinvoinnin ylläpitämisestä ja sen parantamisesta. Yrityksen tärkein voimavara on hyvinvoiva henkilöstö. Niin henkinen kuin fyysinen työhyvinvointi ovat tärkeitä työkykyä ja tehokkuutta ylläpitäviä tekijöitä. 

Fysiomekka tarjoaa tuki- ja liikuntaelinvaivojen ennaltaehkäisyyn ja työterveyden edistämiseen hierontaa työpaikoilla. Hieronnalla on välittömiä vaikutuksia fyysiseen hyvinvointiin sekä työmotivaatioon. Hieronta hoitaa ja ennaltaehkäisee tuki- ja liikuntaelinvaivoja, huoltaa koko kehoa ja parantaa aineenvaihduntaa.

Miten Fysiomekan yrityshieronta toimii? 

1) Sovitaan aika, jolloin koulutettu hierojamme saapuu yrityksenne toimitiloihin. 

2) Työntekijät varaavat ennakkoon päivän aikatauluihin sopivan 20 tai 50 minuutin hieronta-ajan. 

3) Hieroja tuo mukanaan hierontapöydän. Hierontaa varten on mahdollisuuksien mukaan hyvä varata joko oma huone tai eristetty, rauhallinen tila.

4) Yrityksenne voi tukea hierontaa eri tavoin:

– Työntekijä saa tulla hierontaan työajalla, mutta maksaa hieronnan itse. Maksu onnistuu käteisellä, kortilla tai ePassin hyvinvointisaldolla.  
– Yritys tarjoaa osan, esimerkiksi puolet hieronnasta. Yrityksesi osuus laskutetaan Fysiomekan toimesta. 
– Yritys tarjoaa koko hieronnan. Ennakkoon voidaan sopia könttäsumma tai laskuttaa toteutuneiden tuntien mukaan.

Tarjoamme yrityshierontaa sovitusti Jyväskylän, Kuopion, Siilinjärven, Helsingin ja Kotkan alueella. Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!

Pekka Nyberg
pekka.nyberg@fysiomekka.fi
040 7300 428

Kokemuksia Fysiomekan yrityshieronnasta

”Paljon tehokkaampi hieronta kuin muut, joissa olen aikaisemmin käynyt ja jumit avautuivat kunnolla. Kynnys varata hieronta ei ollut suuri, koska ei tarvinnut poistua omalta toimistolta.”

”Tosi hyvä, 6/5 ihmisille, jotka istuu töissä paljon.”

”Ihan kingi idea tämmöinen. Ei tarvinnut erikseen lähteä johonkin vaan tapahtuma todellakin tuli näppärästi arkeen mukaan. Terve keho on symbioosissa iloisen mielen kanssa, ja positiivisen työntekijän kanssa asiakkaat haluaa toimia.”

”Hieroja oli erittäin hyvä, ja uskon että tasaisin väliajoin vieraileva hieroja auttaisi myös työssä jaksamiseen.”

”Viime hieronnasta oli useampi vuosi. Tämän kokemuksen myötä täytyy kyllä ottaa hieronta vakio-ohjelmaan!”

Lue lisää yrityshieronnasta täältä.