4.10.2022

Asiakkaiden tarinoita: Hieronnalla helpotusta arkeen ja elämiseen

Iisalmesta kotoisin oleva Toni Randelin asuu Kuopiossa ja tekee maalarin töitä. Vapaa-aika kuluu liikunnan merkeissä: harrastuksiin kuuluu kamppailulajit, sulkapallo, kuntosali ja lenkkeily. Toni kävi ensimmäisen kerran Fysiomekan hieronnassa maaliskuussa 2017 hakemassa apua niskavaivoihin. 

“Salitreenin ja työstä tulleen rasituksen yhteistuloksena niskat tulivat niin kipeäksi, ettei pää kääntynyt kumpaankaan suuntaan. Ajattelin, että nyt on pakko päästä hierojalle. Oli arki-ilta ja soitin muutamaankin paikkaan, mutta Fysiomekkaan sain Akille heti samalle illalle ajan. Jumit saatiin avattua ja olo helpottui heti.” 

Sen jälkeen hieronta on ollut säännöllisesti mukana Tonin arjessa vähintään kerran kuukaudessa. 

“Urheilusta ja töistä lihakset menevät helposti jumiin. Treenaan arki-iltaisin ja viikonloppuisin saattaa olla kahdetkin treenit. Lisäksi maalarin työssä erityisesti olkapäät, yläselkä, rinta ja käsivarret ovat koetuksella. Hieronnan avulla olen saanut paitsi lihakset huollettua ja jumit auki, myös helpotusta arkeen ja elämiseen. Jokaisesta hierontakerrasta on saanut välittömästi apua.” 

Tonilta hierotaan yleensä vuorottain ylä- ja alakroppaa, mutta normaalista rutiinista poiketaan, jos jokin tietty paikka on kipuillut. 

“Fysiomekalla on auttavainen ote. Kuunnellaan asiakasta, kysytään onko ollut tuntemuksia, huolia tai murheita. Sitten pyritään etsimään konsti, joka auttaisi asiakasta ja sitä kautta pääsisi jumeista ja vammoista eroon.” 

Tonin edelliset hierontakokemukset ovat kymmenen vuoden takaa ja hän myöntää, ettei uskonut hieronnasta olevan niin merkittävää apua. Nyt kun on huomannut eron entiseen ja nähnyt, miten vaikutukset näkyvät kehon ja mielen hyvinvoinnissa, säännöllisestä hieronnasta ei halua enää luopua. 

“Hieronta soveltuu kaikille. Eläkeläisille, nuorille, vanhoille. Ihmisillä on aina jollain tavalla paikat jumissa, johtui se sitten töistä tai vapaa-ajasta. Ja vaikkei niin jumissa olisikaan, jokainen saa hieronnasta varmasti apua.” 

Jo vuoden ajan jatkuneen asiakassuhteen perusteella Toni on uskaltanut suositella Fysiomekkaa muillekin. 

“Fysiomekka on ykköspaikka. Se on toiminut minulle täydellisesti.”


Lue myös CrossFit-urheilija Anna Ollikaisen kokemukset hieronnasta!